Recept – Pasta Gorgonzola

 photo recept gorgonzola pasta.jpg

Al jaren een favoriet van mij en de mannen in huis; Pasta Gorgonzola. Niet van de dochters, die lopen gillend weg voor deze heerlijke, super snelle en eenvoudige pastasaus. Eén voorwaarde je moet van gorgonzola houden, want daar kom je bij deze pasta niet onderuit.

Benodigdheden voor 2 personen
– 250 gram pasta naar keuze
– 150 gram gorgonzola picante
– 2/3e flesje kookroom
– zwarte peper
– gedroogde salie

Kook de pasta en maak ondertussen de saus in een steelpannetje. Verwarm daarin de kookroom (ongeveer tweederde van een flesje), een flinke hoeveelheid versgemalen zwarte peper en zeker niet te weinig salie. Wij houden van lekker pikant, maar als je van iets milder houdt neem je gewoon iets minder kruiden. Laat dit 2 minuten zachtjes doorkoken en doe vervolgens de in blokjes gesneden gorgonzola erbij. Laat op een laag vuurtje de kaas smelten. De saus is klaar als de kaas goed gesmolten is. Doe de gekookte pasta in een schaal en giet de saus eroverheen. Drink er een lekkere vettige chardonnay, of een Italiaanse rode wijn bij en geniet.

– Stefanie

Deel:

1 Comment

  1. Catelijne 7 februari 2016 / 12:51

    Ziet er heerlijk uit! ‘Helaas’ eet ik vanavond al een andere pasta, maar dit ga ik zeker een keer proberen. Misschien met nog een salade ernaast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *