Live, Love, Run.

 photo IMG_0997.jpg
Ben je trots op je dochter, was de meest gestelde vraag gisteren tijdens de boekpresentatie van Annemerel. Ja supertrots natuurlijk, een boek schrijven doet niet iedereen. Dit boek gaat over hardlopen maar is gewoon een stukje Annemerel, haar passie spat er van af. Zoals ze altijd alles met enorme passie, inzet en doorzetting doet, tenminste als het iets is wat ze leuk vindt of zelf van overtuigd is dat het moet.

Als kind was ze al bezig met schrijven van verhaaltjes, een meidenblad voor de klasgenoten en later op het VWO in de redactie voor de schoolkrant. Ik denk dat ze 14 jaar was toen ze met haar blog begon. Lezen deed ik het toen nog niet, dat voelde voor mij zoals stiekem kijken in het dagboek van je kind. We hadden haar zo goed mogelijk voorgelicht over het wel en wee van internet en verder vertrouwen hebben in je kind en altijd in gesprek blijven. Soms hoorde ik weleens van oma of opa, weet je wel dat…… Foto’s vond ik ook nog wel een dingetje hoor, dat iedereen jouw kind kon zien. Lang hebben we daar wel een punt van gemaakt, een webcam die ze van haar eigen geld had gekocht ging linea recta terug naar de Mediamarkt.

Na haar studie aan de UVA heeft ze van haar hobby haar werk gemaakt. Een druk leven tegenwoordig waar wij haar zo mogelijk proberen te steunen. Regelmatig komt de vraag: mam ben je zo thuis, want je moet even een foto maken. Haar boek heeft ze grotendeels bij ons thuis aan de keukentafel en in Italië geschreven. Recepten worden meestal in onze keuken gemaakt. Zo zijn wij altijd erg betrokken bij haar leven en werk, wat op een aparte manier in elkaar over loopt.

Het feestje gisteren was dan ook heel erg verdiend na een extra drukke periode, zo leuk al deze enthousiaste jonge mensen bijelkaar waarvan velen de passie voor hardlopen delen. Laat op de avond reden we naar huis met haar auto zo vol met bloemen en cadeaus, dat wij er amper nog inpasten. Vol adrenaline werd er nog luidkeels op de achterbank meegezongen met Justin Bieber.

 photo IMG_0993.jpg
Het boek is klaar, ligt in de winkel ( leuk  hoor om je kind tussen alle boeken te zien liggen bij de boekhandel), zo mooi voor haar, voor ons en voor haar lezers, want dat zijn er ondertussen best veel.

– Stefanie

 

 

 

 

 

 

Deel:

5 Comments

 1. Manon 6 februari 2016 / 21:02

  Leuk om te lezen. Mooie, stijlvolle blog heb je!

 2. Mams van kim 7 februari 2016 / 12:31

  hOi leuk,om nu eens iets van de mams van annemerel te lezen…leuk hoor .. je staat nu bij mijn favorieten…hahha. Fijne zondag!!!

 3. Anneroos 7 februari 2016 / 18:37

  Leuk om te lezen!

 4. Nicky 8 februari 2016 / 17:54

  Prachtig geschreven! Wat zijn jullie vast allemaal (ook Roos!) trots op Annemerel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *