Maten

 photo IMG_4867.png
Linda schreef deze maand over maten die overal anders zijn, heel irritant, helemaal mee eens. Als West-Europese vrouw moet je zeker niet denken een maatje Zara te passen in elk willekeurig model.
Alles wat uit b.v. Spanje of Italië komt heeft toch een andere maatvoering. Zo ben ik door schade en schande wijs geworden.

Het is al jaren geleden, maar ik kan de paniek nog steeds voelen, tijdens een van onze zomervakanties in Italië zag ik in een etalage zulke leuke jurkjes hangen. Leuk zei mijn lieve echtgenoot die moet je echt even passen, daar ging ik met mijn jurkjes richting paskamer met de grootste maat die ik kon vinden. De eerste twee daar kon ik niet in komen, dat was al gauw duidelijk, maar met de derde en laatste leek ik meer geluk te hebben. Stel je voor je staat in zo’n ieniemienie paskamer met een zomers temperatuurtje van 40 graden Celsius te passen, 3 kinderen en echtgenoot wachten geduldig voor je pashokje, af en toe komt er iemand van hen even polshoogte nemen. Ja en toen ging het mis, helemaal warm en bezweet moest ik de hulp van manlief inroepen, ik zat namelijk compleet klem in jurk nummer drie. Ik ben aardig claustrofobisch moet je weten, dus dit voelde als een regelrechte ramp voor mij. Hoe het hem is gelukt om mij uiteindelijk uit die jurk te bevrijden weet ik niet, maar het is zonder kleerscheuren verlopen. Dit was toen echt (voorlopig) de laatste keer dat ik een jurk in Italië heb gepast.

Ik ben even gaan uitzoeken hoe het nou met die maten zit en heb een handig lijstje samengesteld.

Nederland

36

38

40

42

44

Frankrijk

38

40

42

44

46

Italië

42

44

46

48

50

UK

8

10

12

14

16

USA

6

8

10

12

14

Shoppen in het buitenland blijft voor mij toch erg leuk, en met deze wetenschap net iets makkelijker.

– Stefanie

 

 

 

 

 

Deel:

1 Comment

  1. Irene 28 februari 2016 / 07:38

    Haha herkenbaar. Via Annemerelsblog ben ik op die van nou uitgekomen.

    Ik herken het probleem ook heel sterk, toen mijn zomer schoenen het begaven toen ik in het zuidelijkste deel van Frankrijk was. Super ellende om een vrouwelijke schoen daar in maat 41 te scoren!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *