Taart

 photo IMG_5124.jpg
Als je op wintersport in Oostenrijk bent, moet je taart eten, het is echt een specialiteit.  De lekkerste taarten, vaak met vers fruit, zodat je toch ook nog een beetje gezondheid binnen krijgt (ja dat maak ik mezelf wijs). Graag zou ik de recepten willen hebben, maar die blijven geheim. Wel heb ik recepten op internet in het Duits gevonden die er iets op lijken, maar ik geloof dat een taartje van café Claudia uit Serfaus toch niet te evenaren is. 

Om een beetje mee te kunnen genieten van al dat lekkers neem ik je graag mee op mijn kleine ontdekkingstocht van vorige week, het scheelde uiteindelijk slechts 1 kilo op de weegschaal, dus dat was het me zeker waard. Van enkele moest ik gewoon een foto maken want ze zijn niet alleen erg lekker , maar ook heel fotogeniek.

 photo IMG_5147.jpg

Deze Himbeertorte was wel de meest fruitige taart die ik gegeten heb. Een dun laagje cake met heel veel frambozen, heel simpel, maar erg lekker.

 photo IMG_5027.jpg

Deze Erdbeersahne bestond grotendeels uit een aardbeien kwark gecombineerd met een soort biscuit deeg, wat ik zo fijn vind aan Oostenrijkse taarten is dat ze nooit te zoet zijn.

 photo IMG_5108.jpg

Als derde maar verreweg mijn favoriet, is en blijft de Himbeergriess, waar deze taart precies uit bestaat zou ik niet weten. Ik neem aan dat griesmeel een belangrijk bestanddeel van deze taart zal zijn, maar dit is iets wat ik verder nooit eet, dus ook geen idee van heb. De frambozengelei op de bovenkant van deze taart smaakt heel puur.
Als er iemand is die mij van deze taart het recept kan geven, ga ik daar graag mee aan de slag.

– Stefanie

Deel:

3 Comments

 1. Ingrid 19 maart 2016 / 19:39

  Ziet er heerlijk uit. Ik krijg gelijk zin in taart.

 2. Anneke van Eik 19 maart 2016 / 21:33

  Ik heb het recept voor je in het duits. Als je wilt kan ik het kopieeren.
  (Dwz scannen en naar je mailen)
  Het komt uit het boek: dr. Oetker torten von a-z

  groet
  anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *