Vergeten groente

 photo IMG_5156.jpg
Direct na de vakantie krijg ik altijd weer zin in koken, en omdat ik deze dag goed wil benutten ga ik voor een nieuw recept. Men noemt het wel een vergeten groente, maar voor sommigen zal het wellicht niet onbekend zijn. Ik had een puree van pastinaak zelf nog nooit klaargemaakt. Zo af en toe kwam  het op mijn bordje in een goed restaurant voorbij, maar nu ben ik zelf aan de slag gegaan.

Benodigdheden voor twee personen:
– een flinke pastinaak van ruim 250 gram
– een zelfde hoeveelheid vastkokende aardappel

Was de pastinaak goed schoon (of schil met een dunschiller) snijd hem in kleine blokjes, evenals de aardappelen. Kook ze samen met een schepje zout tot het helemaal zacht is en giet het dan af. Doe er wat gemalen zwarte peper door en een flinke scheut kookroom, pureer het met een stamper tot een mooie puree. Voeg op het laatst een klein klontje roomboter toe en verwarm het even. Super simpel en heel erg lekker.

 photo IMG_5138.jpg

Wij aten er een entrecote en een rucola salade bij. Fijn thuiskomen op deze manier na een weekje Oostenrijk, waar ik de menukaart vaak weinig verrassend vind.

– Stefanie

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *