blueberry muffins

 photo IMG_3677.jpg
Ik maakte samen met Roos blueberry muffins voor mijn verjaardag, heerlijke frisse en fruitige hapjes voor bij de koffie of thee. Eenvoudig te maken in niet al te veel tijd, vaak heel belangrijk in ons drukke leven. Je kan ook, zoals wij al eens eerder hebben gedaan, variëren door er bijvoorbeeld frambozen door te doen, net weer even anders.

Ingrediënten voor ongeveer 20 muffins

– 260 gram speltbloem
– snufje zout
– grote theelepel bakingpowder
– 120 gram rietsuiker
– 2 zakjes vanille suiker
– 300 gram griekse yoghurt
– 3 eieren
– 4 grote eetlepels maple syrup
– 120 gram roomboter
– 250 gram blauwe bessen (uit de diepvries)

Zeef in een kom de bloem met de bakingpowder, vanille suiker en snufje zout.
Klop in een andere kom de zachte boter met de suiker romig.
De eieren in een kom schuimig loskloppen en bij de boter massa doen, vervolgens de yoghurt en maple syrup eraan toevoegen.
Spatel de inhoud van alle kommen bij elkaar, doe het heel luchtig.
Als laatste schep je de blauwe bessen erdoor, maar bewaar een gedeelte voor de bovenkant.

Verwarm de oven voor op 180 graden C. en vul ondertussen de muffin vormpjes voor ruim de helft met beslag. Leg op iedere muffin een paar losse bessen bovenop.

Bak de muffins ongeveer 20 minuten en kijk dan of ze gaar zijn.

 photo IMG_5469.jpg

 

 photo IMG_5558.jpg
Bewaar ze in een afgesloten plastic doos in de koelkast, dan worden ze lekker fris, en zijn ze langer houdbaar.

– Stefanie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel:

2 Comments

  1. Petra 28 april 2016 / 10:18

    Zien er heerlijk uit!