wortelsoep

 

 photo IMG_5447.jpg
In het kader van een beetje gezond maakte ik een pittige wortelsoep, voordat ik boodschappen ging doen checkte ik eerst even mijn koel- en voorraadkast om  zoveel mogelijk ingrediënten te gebruiken die ik al in huis had. Soms heb je meer dan je denkt en zijn sommige ingrediënten heel goed door iets vergelijkbaars te vervangen. Zo komen er dingen te voorschijn die je ooit ergens voor nodig had, maar toch nooit hebt gebruikt. Ik kocht ooit biologische bouillonblokjes voor mijn risotto, maar durfde ze nooit te gebruiken, bang dat het minder lekker zou worden, ook vond ik een zakje geraspte cocos die mijn dochter dacht nodig te hebben voor een recept. De cocosmelk, een paar dagen eerder gebruikt door een smoothie, kon ik nog goed gebruiken en was zonde om weg te gooien. Al met al een lekker soepje en niet duur.

Ingrediënten
– 1 grote ui
– 1 teen knoflook
– stukje gember van ong. 2,5 cm
– een paar takjes koriander
– geraspte cocos
– 750 ml kippenbouillon
– 350 ml cocosmelk (ik gebruikte gewoon de Alpro)
– 500 gram peen
– 1 limoen
– wokolie of arachideolie

Snij de gember in kleine stukjes of rasp het, snij de knoflook fijn en snipper de ui. Bak dit in de olie een paar minuutjes en voeg dan de in stukken gesneden peen erbij schep dit om en laat het heel even meebakken en voeg dan de bouillon toe. Doe de deksel op de pan en laat op een laag vuurtje de peen gaar worden. Na ongeveer 25 minuten, als de peen zacht is doe je het sap van een limoen erbij en gooi dan alles in de blender voeg de cocosmelk toe en meng het geheel tot een mooie gladde romige soep.

Doe de soep terug in de pan en laat nog even zachtjes doorkoken, proef of hij op smaak is, voeg anders nog wat kruiden toe. Ik serveerde de soep met geraspte cocos en verse koriander.

Geniet.

– Stefanie

Deel:

1 Comment

  1. Elien 16 mei 2016 / 22:43

    Dit klinkt heel lekker :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *