Tassen

 photo NMDB blog5.jpg
Zoals algemeen bekend is ben ik een tassenfreak, hoeveel tassen ik in mijn leven heb gekocht zou ik niet weten, maar het begon al als klein kind. Ik herinner me dat ik vroeger vaak een tasje op zondag meenam naar oma en dan kreeg ik soms wat geld en stopte dat in mijn tasje, maanden later vond ik dat geld dan plotsklaps in mijn tasje als ik hem weer eens wilde gebruiken na een lange tijd. Dat zal me nu niet meer overkomen, want mijn tassen worden tegenwoordig intensief gebruikt.

Ik ga nooit de deur uit zonder tas, groot of klein, ik heb ze in verschillende maten en kleuren, het enige probleem is dat ik niet vaak wissel. Hooguit af en toe heb ik de moed om alle spullen weer in een andere tas over te doen, jaren terug kocht ik daarom een bag in a bag, het lijkt heel handig maar helaas past hij niet overal in.  De ene tas is te groot zodat al mijn spullen alsnog door mijn hele tas vliegen, de andere tas is weer te klein. Het gevolg is dat ik gewoon langere tijd één en dezelfde tas gebruik, en blijven de andere te lang en vaak ongebruikt.

Regelmatig ruim ik mijn kasten op en ik heb niet zo veel moeite met weggooien (heb ik ook weer van mijn moeder geërfd), dus de hoeveelheid tassen valt uiteindelijk wel mee die ik nog heb. Mijn moeder heeft bij haar laatste verhuizing de mooiste tassen rücksichtlos weggegooid, ze dacht ze niet meer nodig te hebben omdat ze niet meer van deze tijd waren, waaronder een echte slangenleren tas  (of was het nou krokodillenleer?). Wie durft daar overigens tegenwoordig nog mee te lopen, die tas behoorde volgens mij een beetje in dezelfde categorie als een bontjas, daar wil je ook echt niet meer in rondlopen, maar was vroeger heel chique en geaccepteerd.

Het afgelopen weekend was lang en koud, een prima idee om mijn kasten te updaten. Ik heb de zeven mooiste oude tassen verzameld die ik vond en kreeg een super idee. Ik ga iedere dag van de week een outfit samenstellen op basis van een tas uit deze collectie en die ga ik dan dagelijks posten op Instagram.

Ik krijg helemaal zin in mijn “projectje” en  ben heel benieuwd welke combinaties dit gaat opleveren omdat het geen standaard setjes van mij mogen zijn. Iedere dag nieuwe ideeën omtrent de tas van de dag. In mijn gedachten komen al leuke ideeën op, om mijn vergeten kleding te combineren met mijn tassenverzameling. De leukste combi die de meeste likes op Instagram krijgt, zal ik dragen en jullie laten zien in een blog.

Ben benieuwd wat deze week me gaat brengen….

– Stefanie

Deel:

2 Comments

  1. Ingrid 20 mei 2016 / 21:57

    Wat herkenbaar. Ik ben ook zo’n tassenfreak en heb er een heleboel maar gebruik er iedere keer maar 1 voor een langere tijd. Moet ook eens vaker gaan wisselen.

    • bea 22 mei 2016 / 14:37

      leuk idee, ik laat me graag door jou inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *