fuerteventura

Ik mocht gezellig mee met mijn oudste dochter op schrijfvakantie, het was de bedoeling dat zij op een afgelegen zonnig eiland in alle rust aan haar boek zou gaan werken. In werkelijkheid was dat niet het enige waar zij zich mee bezig hield, want haar dagelijkse werk ging ook op locatie gewoon door. Voor mij kwam deze uitnodiging precies op het juiste moment, waar mijn krakkemikkige lichaam en ik echt aan toe waren.

Nooit gedacht dat een luiervakantie mij zo zou bevallen, normaal ga ik me na één dagje niets doen vaak al vervelen, maar hier op Fuerteventura in Club Robinson Jandía Playa had ik daar absoluut geen last van. De rust en fijne uitstraling zorgden ervoor dat ik vanzelf tot rust kwam, lekker met een boek op mijn ligbedje aan het strand, met de enige gedachte het hier en nu, zalig.

Iedere avond kregen wij al het programma voor de volgende dag onder onze deur door geschoven, alle belangrijke informatie omtrent sportieve activiteiten,  entertainment, wellness enz. stonden daarin vermeld. Bovendien, en voor ons het aller belangrijkste, wanneer en waar we moesten zijn voor het heerlijke eten. Het was net geen all inclusive, maar ik vond deze tussen oplossing veel charmanter dan jezelf de hele dag vol te eten. Club Robinson is voor de meeste Nederlanders onbekend omdat het van origine een Duitse onderneming is die wereldwijd vele locaties heeft. We werden hartelijk ontvangen en wat mij zo opviel was de saamhorigheid onder zowel personeel als gasten. De directeur die ook gewoon voor het ontbijt ons eitje stond te bakken, de kapster, de zeilinstructeur, het receptiepersoneel, iedereen zorgden er met elkaar voor dat het ons aan niets ontbrak. De meeste gasten komen al jaren in de diverse clubs en zijn allemaal vriendelijk en geïntresseerd in elkaar.

Het weer was fantastisch, met een heerlijke temperatuur en altijd een windje om het aangenaam te houden, kan je het lang uithouden in de zon in april. In de zomer in Toscane zit ik al gauw onder een boom of parasol omdat ik het te warm vind, maar hier had ik daar totaal geen last van. Hoewel je er het niet direct zo ervaart tijdens het zonnebaden, moet je er wel rekening mee houden dat de zon daar vaak een UV index 10 heeft, waardoor je ernstig kan verbranden. Dus dat betekende veel smeren met factor 30 en toch regelmatig onder de parasol.

Onze kamer zat op de begane grond van één van de bijgebouwen met een terras dat aansloot op de prachtige aangelegde tuinen, dit was een fijne rustige werk- en relaxplek voor ons. Voor de maaltijden wandelden we door de tuinen naar het hoofdgebouw waar drie maal per dag een buffet met lifecooking voor ons klaar stond. Puur genieten, van vers bereide gerechten en heel veel fruit, en voor wie het buffet om wat voor rede dan ook had gemist was er het strandrestaurant met het late ontbijt en de snackmaaltijd. Het taart buffet aan het eind van de middag hebben wij maar aan ons voorbij laten gaan, want dat zou niet verstandig zijn, als je tenminste een beetje op gewicht wil blijven.

Drie keer per dag met je bordje langs alle counters om uit te zoeken wat je nu weer eens zou kiezen, we begonnen de dag standaard met een grote bak vers fruit, een omelet met een verse juice, een chocolade broodje met een cappuccino of de heerlijke pancakes en warme wafels. Oh zou zo weer terug willen, als ik denk aan het strand en een lunchpauze op een terras in de schaduw met vis en verse groente, soms vergezeld van een klein glaasje witte wijn…… ‘s Avonds als de zon onder ging, weer fris en in een leuk zomerjurkje gehesen, konden we ons nog één keer laten verwennen en genieten van alle heerlijke en verse gerechten.

Van alle sportieve en andere activiteiten hebben wij geen gebruik gemaakt maar ze waren ontelbaar; denk aan duiken, zeilen, kitesurfen, windsurfen, tennis, fitness, spinning, yoga, beachvolley, schilderen, kennisquiz, en natuurlijk een avondshow en veel live muziek.

Ik heb genoten van deze heerlijke week en hoop in de toekomst ook nog eens kennis te maken met Robinson Clubs elders in de wereld.

 

Ik dank Robinsonclub Jandiaplaya voor deze geweldige ervaring en TUI voor het mogelijk maken van deze reis.

-Stefanie

Deel:

1 Comment

  1. Lisa 1 mei 2017 / 22:00

    Wat klinkt dit heerlijk! Ik zou ook graag naar Fuerteventura gaan en in hetzelfde hotel verblijven als jullie deden. Het duiken en kitesurfen staat mij in ieder geval wel aan! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *