voorjaarsmode

Ik ben een paar weken terug van vakantie, waar ik lekker mijn voorjaars- en zomerkleding kon dragen, maar nu ik thuis ben valt het wel bitter tegen. Bij het wakker worden eerste paasdag, kregen we van de NOS de melding dat deze Pasen kouder was dan de Kerstdagen van afgelopen jaar. En het gaat maar door met die kou, vannacht voorspellen ze weer nachtvorst. Helaas geen leuke jurkjes met blote benen, maar gewoon je winterkleren aan of kou leiden. Weet niet hoelang dit nog gaat duren, maar ik denk dat iedereen het met me eens is, we willen mooi weer!

Als ik tijdens één van mijn favoriete bezigheden, internet shoppen, zo hier en daar wat in mijn virtuele mandje gooi, zijn het natuurlijk de leukste zomerse jurkjes, bloesjes en wat al niet meer. Helaas kunnen we in ons land te weinig gebruik maken van onze zomergarderobe, toch is het ieder jaar weer zo aanlokkelijk om nieuwe zomerkleren te kopen. Het is het gevoel dat je er bij koopt denk ik, bij ieder topje, jurkje of ander zomers item voel je gelijk de zon, zee en warmte, of je ze nou nodig hebt of niet.

Want zeg nou zelf, wat is leuker shoppen, zomer of winterkleren en wat ook zo fijn is dat je al gauw voor weinig geld weer een nieuw shirtje of bloesje kan vinden terwijl een mooie wintertrui toch vaak een behoorlijke uitgave is. Gelukkig voor mijn bankrekening blijft het vaak bij een virtueel mandje en wordt dat mandje meestal gewoon weer verwijderd.

Ik kan geen genoeg krijgen van van al die mooie mouwen aan bloesjes en truitjes. Helaas heb ik een echtgenoot die altijd praktisch denkt en weet mij er dan weer van te overtuigen dat ik levens gevaarlijk zou verbranden als ik met zo’n bloesje aan zou koken (wij koken op gas, dus). Ik heb daarom maar gekozen voor een paar bloesjes met een iets kortere trompet mouw, dat is net lekker voor tussendoor, als het weer maar zozo is. Ik denk dat je sowieso meer hebt aan kleding die “inbetween” is dan echt zomers, of je moet vaak naar de zon op vakantie gaan.

Voorlopig heb ik maar een fijn zomervest bij de Bijenkorf gekocht, het is gemaakt van een soepele gebreide mesh-achtige katoen en de body is gevoerd in de kleur donkerblauw. Kan ik fijn mijn shirtjes onder dragen die nu eigenlijk gewoon te koud zijn.

-Stefanie

 

 

Deel:

2 Comments

  1. Catelijne 9 mei 2017 / 07:09

    Inderdaad, kom maar door met mooi weer! Hitte hoeft echt niet maar gewoon 23graden ofzo. Dit duurt veel te lang. Ik wil terrasweer in de lente! Leuke sneakers trouwens, adidas gazelle? Dan heb ik die ook!

    • stefaniedejongh 12 mei 2017 / 12:03

      Ja goed gezien, het zijn inderdaad Gazelles. Fijne schoenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *