Ik eet graag broccoli, gewoon even kort gekookt puur naturel. Soms vinden de mensen om mij heen dit een beetje saai en krijg ik te horen kan je er niet iets lekkers van maken. Natuurlijk geen probleem, super simpel en erg lekker vind ikzelf. Je kan het recept makkelijk aanpassen naar je eigen voorkeur of je vlees of vega wil.
Benodigdheden voor 2 personen
– ongeveer 600 gram broccoli
– één bosje bosui
– één rode peper
– 3 grote tenen (verse) knoflook
– 3 eetlepels ketjap manis
– scheutje wokolie
– 2 hamburgers van goede kwaliteit, bijvoorbeeld black angus burgers
– of naar keuze vegaburgers
Snij de bosui in ringetjes. Hak de knoflook fijn, halveer de peper en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit en maak er kleine stukjes van of dunne halve ringetjes. Verwarm de olie in een wokpan en bak de knoflook en peper samen zachtjes aan, voeg het vlees toe en bak het rul in grove stukken. Als het vlees aangebakken is doe je de ketjap erbij en 3 eetlepels water, laat dit 5 minuten sudderen, doe vervolgens de bosui erbij en laat nog een paar minuutjes meegaren.
Kook de broccoli beet gaar, als je ondertussen het vlees klaarmaakt.
Dit gerecht smaakt erg lekker met eiermie, maar vaak eten wij het ook gewoon zo, zonder iets erbij.
Een goed recept als je eens wat minder koolhydraten wil eten.
– Stefanie
Annemerel had dit recept ook een keer gepost op haar website.
Ik heb het verschillende keren gemaakt omdat ik het zo lekker vond!
Hmmm… het wordt tijd om het binnenkort weer eens te maken. Dit keer vegetarisch, omdat ik vegetariër ben geworden
Oh ja, ik maakte dat vaak speciaal voor haar omdat ze het zo lekker vond!