pasta pesto

 photo IMG_5913.jpg
Jongste dochter is vorige maand 21 geworden en binnenkort moet dit gevierd worden met een 21-diner voor haar vriendinnen en cordiaalgenoten. In aanloop naar dat diner moet er een heleboel geregeld worden, van uitnodigingen, tafelversieringen, het huren van tafels en stoelen (16 personen passen nou eenmaal niet aan onze eettafel), en natuurlijk de vraag wat gaan we eten. Er is uiteraard de mogelijkheid van catering voor zulke feestjes, maar behalve dat ik dat vrij prijzig vind, is het toch wel zo leuk om zelf je creativiteit in de keuken te gebruiken.

Gelukkig weet de jarige zelf wel zo ongeveer wat ze wil, maar verder moeten we natuurlijk de mogelijke opties eerst even uitproberen, voordat we dit op tafel zetten tijdens het 21-diner. Het menu zal nog wel drie keer veranderen, maar de pasta die ik vanavond maakte was zeker een kanshebber. Als bijgerecht hadden we gegrilde groente, gecombineerd met een glaasje lekkere rode wijn, een echt succes. Natuurlijk zijn alle producten lekker vers en heel eenvoudig te maken, zoals we uit de italiaanse keuken gewend zijn.

Recept voor twee personen:

-30 gram verse basilicum bladeren
-50 gram geraspte Parmigiano-Reggiano
-30 gram pijnboompitten
-70 ml. olijfolie extra vergine
-2 grote tenen verse gesneden knoflook
-een klein beetje vers gemalen zeezout en zwarte peper

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op een matig vuur, laat ze even afkoelen, vervolgens doe je alle ingrediënten samen in de blender, als het een mooie gladde structuur heeft is de pesto klaar.

Voor de gegrilde groente gebruikte ik een courgette en een aubergine.
Snij de groente in plakjes en leg ze in een ovenschotel, sprenkel er olijfolie extra vergine over en wat vers gemalen peper en zout.
Zet de schotel 15 minuten in een oven op 180 graden Celsius en vervolgens nog 5 minuten onder de gril.

Kook ondertussen de pasta naar keuze, als de pasta klaar is meng je de pesto erdoor en je kan smullen. Zet de peper en zoutmolen op tafel zodat ieder naar wens nog wat kan toevoegen.

Simpel en lekker!

– Stefanie

 

 

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *