pompoensoep

 photo IMG_8519.jpg
Natuurlijk zijn er al genoeg recepten van pompoensoep, maar deze was zo lekker (en gezond), dus wil ik hem jullie niet laten missen. Heel simpel en puur, precies waar ik van hou, want wat moet je met al die ingewikkelde recepten.

Benodigdheden:

-zakje pompoenblokjes
-grote winterperpeen
-grote ui
-3 tenen knoflook
-2 laurierblaadjes
-zwarte peper
-kerrie
-500 ml groentebouillon
-olijfolie
-sesamzaadjes

Snij de ui, knoflook en peen, verwarm de olijfolie in een ruime pan en bak de ui en knoflook een beetje aan.
Vervolgens doe je de pompoen en wortel erbij en bakt dit kort mee, breng het mengsel al een beetje op smaak met wat kerrie en zwarte peper, giet de bouillon (ik gebruikte hier een bouillonblokje van de ekoplaza voor) erbij en breng het aan de kook. Roer alles goed door elkaar, de laurierblaadjes toevoegen en het op een laag vuurtje zachtjes laten pruttelen totdat de groente zacht is. Dit duurt ongeveer 20 a 30 minuten, haal de laurierblaadjes er uit, daarna kan je de soep in een keukenmachine pureren. Proef de soep en voeg eventueel wat kruiden toe, dien de soep op in een bowl en strooi nog een klein handje geroosterde sesamzaadjes er overheen.
Eet er een lekker broodje bij en je hebt een heerlijke lunch.

Geniet ervan.

-Stefanie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *