Een tijdje terug at ik in Parijs een zalige quiche in een gezellige bistro. Thuisgekomen dacht ik nog vaak aan die lekkere lunch, natuurlijk kan je op internet op zoek gaan naar een goed recept, maar dat heb ik deze keer niet gedaan. In mijn geheugen proefde ik nog steeds de quiche van toen en ben daarom lekker gaan experimenteren. Er zijn een paar dingen waar ik van geleerd heb, die ik volgende keer anders ga doen. De smaak was prima, wel een beetje zoals ik hem in mijn herinnering had.
Benodigdheden zoals ik hem heb gemaakt:
650 gram broccoli
2 uien
3 tenen knoflook
1 bosje bosui
200 gram zalmsnippers (Albert Heijn)
250 ml creme fraiche
4 eieren
7 gedroogde tomaatjes
6 plakjes diepvries bladerdeeg
zout, witte peper, gemalen zwarte peper, paprika poeder, kerriepoeder
een grote ovenschaal
een klein klontje boter
scheutje olijfolie
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze drie minuten. Zet de tomaatjes in heet gekookt water om ze te wellen.
Vet de ovenschaal in met de boter. Laat de bladerdeeg ontdooien. Hak de knoflook en de uien fijn. Snij de bosui in kleine ringetjes. Als de broccoli klaar is laat je die goed uitlekken in een vergiet. Doe de crème fraiche en de eieren in een mengkom, voeg daar de knoflook, peper, schepje zout, en een beetje van de overige kruiden aan toe. Roer hier een mooi glad mengsel van.
Bak de uien in een scheutje olijfolie zachtjes aan, voeg daar op het laatst de bosui aan toe en bak dit heel kort mee. Zet het vuur uit. Doe de broccoli erbij als het uienmengsel iets afgekoeld is.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius, bedek de ovenschaal met de bladerdeeg en prik er met een vork her en der gaatjes in en zet hem dan 7 minuten in de warme oven om voor te bakken.
Giet de gewelde tomaatjes af en dep ze droog, snijd ze vervolgens in smalle reepjes.
Haal de ovenschaal uit de oven en vul hem met het broccolimengsel en verdeel de zalmsnippers er tussen en er onder, de reepjes tomaat erover en als je van peper houdt maal je nog even grove zwarte peper erover. Als laatste giet je het eierroom mengsel over de taart.
Klaar en bakken maar, ongeveer 25 minuten op 200 graden.
Wat ik geleerd heb en volgende keer anders ga doen: de gedroogde tomaat eronder en ertussen of vervangen door verse tomaat. De gedroogde tomaat was te droog geworden. Daarnaast is het handig om het eerste kwartier aluminiumfolie over de taart te doen tijdens het bakken, want de bovenlaag wordt anders te droog en te donker.
Wij hebben hier met vijf personen ruimschoots van gegeten, maar hadden vooraf bij de borrel al aardig wat hapjes genuttigd. Wie weet hebben jullie meer tips of ideeën.
– Stefanie
Ik kan mij voorstellen dat dat inderdaad lekker is! Quiche met broccoli, geitenkaas en walnoten is ook heel lekker trouwens.
Lijkt me echt heerlijk, ik ben zelf dol op broccoli en zalm. Het idee om dat te eten in een leuke eetgelegenheid in Parijs trekt me helemaal wel aan
Heel goed recept! Ben zelf een fan van broccoli dus in een quiche lijkt het me heerlijk, ga deze zonder twijfel proberen binnenkort.
Hey,
Wat een lekkere recepten zeker leuk om een keer thuis te maken!
Bedankt
Hey,
Wat een super lekkere gerechten.
zeker leuk om een keer thuis te maken.
Bedankt!
Heb het net gemaakt en het is echt super lekker!
Ziet er gezond uit en lekker uit, ga het proberen te maken tijdens vakantie met mijn familie.
WOW Amazing!! ga zo door!!!
Dat klinkt lekker! Een broccoli quiche is altijd goed, maar met Delipuur truffels wordt het helemaal bijzonder. Ik ga het zeker proberen. Bedankt voor het recept!