Recepten met paddenstoelen zijn erg lekker in deze tijd van het jaar, dit keer heb ik een terrine van paddenstoelen gemaakt. Ik gebruikte gewoon champignons, maar met iedere combinatie van paddenstoelen is het heel lekker. Je kunt de terrine eten als bijgerecht en smaakt eigenlijk overal wel lekker bij, ook goed te gebruiken op een buffet omdat het niet echt warm gegeten hoeft te worden. Zeker ook fijn voor hen die geen vlees willen eten.
Ingrediënten:
– 250 gram champignons
– flinke klont roomboter
– 2 sjalotjes
– 2 tenen (verse) knoflook
– 2 eieren
– 150 gram creme fraîche
– klein bosje platte peterselie
– Flinke snuf nootmuskaat
– zout en peper
– 2 theelepels grove franse mosterd
– eventueel nog een beetje olijfolie
– bakvorm en bakpapier
Snipper de sjalotjes en knoflook fijn en poets de champignons een beetje schoon met keukenpapier, snij ze vervolgens in grove stukken. Hak de peterselie fijn en verwarm een wokpan laat de boter daarin smelten. Bak eerst de knoflook en ui een beetje aan en doe dan de paddenstoelen erbij, dit moet ongeveer 10 minuten licht bakken. Ik had al vrij snel een droge pan en heb daarom nog een paar scheutjes olijfolie eraan toegevoegd.
Ondertussen de crème fraîche, eieren, peper, zout, mosterd en nootmuskaat mengen in een kom.
Als de paddenstoelen gaar zijn zet je de pan van het vuur en meng je de peterselie erdoor.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet je bakvorm in met boter en bekleed hem met bakpapier.
Vul de vorm met het paddenstoelenmengsel en giet daarna je mengsel van crème fraîche erboven op. Bak het in ongeveer 25 minuten tot de bovenkant er mooi gaar gebakken uitziet.
Naar eigen smaak kan iedereen eventueel op zijn bord nog wat peper en zout eraan toevoegen.
Geniet!
– Stefanie
Leuk dat je er weer bent! Bedankt voor het lekkere recept, ik ga het zeker proberen!
Klinkt heerlijk! Ik heb net een nieuwe oven dus deze maar eens uitproberen. Wanneer verschijnen er weer nieuwe blogs? Ik ben benieuwd.
Ziet er heerlijk uit! Krijg er meteen trek van 😉