vis ovenschotel

IMG_9516

 

De kabeljauw haasjes waren in de aanbieding bij Appie, voor mij een rede om weer met een nieuw recept te gaan experimenteren. Deze keer werd het een ovenschotel, maar de ceviche staat voor later deze week op het programma. Aangezien we steeds minder een liefhebber van vlees zijn ga ik graag wat met een visje stoeien. Ook als je niet een echte visliefhebber bent zal dit recept je zeker wel bekoren.

 

Benodigdheden voor 2 personen:

-kabeljauwhaasje van ongeveer 250 gram
-zwarte olijven
-halve rode ui
-2 teentjes knoflook
-rode pesto
-peper en zout
-kleine tomaatjes
-platte peterselie
-witte wijn
-olijfolie

IMG_9517

 

Halveer de tomaten en de olijven, snij de ui en knoflook fijn en hak de blaadjes van de peterselie klein. Leg de vis in een kleine ovenschaal (dan blijft alles mooi op de vis liggen), doe er peper en zout over en smeer de boven en zijkanten van de vis in met de pesto. Meng de ui, knoflook, olijven en de peterselie met een eetlepel olijfolie en leg dit mengsel over de vis, doe er een paar flinke scheuten witte wijn bij en leg de tomaatjes ernaast. Zet de vis in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius en bak het in ongeveer 15 minuten gaar. De vis gaat net een beetje uit elkaar vallen als het gaar is.

Eet er lekker veel groente bij, bijv. gegrilde groente met zoete aardappel, dan heb je een gezonde en volwaardige maaltijd.

En vergeet niet ervan te genieten!!

– Stefanie

 

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *