Ik kreeg een enorme grote courgette van mijn buren uit de tuin in Frankrijk, deze courgette was ruim voldoende voor een flinke pan soep. In onze eigen tuin hebben we verschillende soorten kruiden geplant en die vroegen om geplukt te worden, voordat ze zichzelf en elkaar zouden overwoekeren. Verder wat aardappelen voor het binden, groentebouillon en de belangrijkste ingrediënten voor de soep heb je. Super simpel.
Benodigdheden:
-één kilo courgette
-300 gram aardappelen
-4 teentjes knoflook fijngehakt
-een gesneden ui
-verse kruiden zoals peterselie, basilicum en oregano
-olijfolie
-2 (eco) groentebouillonblokjes
Snij de courgette in stukken, schil de aardappelen en maak er blokjes van. De kruiden een beetje fijnhakken en één liter bouillon maken van de blokjes. Bak de ui en knoflook in de olijfolie even aan en doe vervolgens de aardappel en de courgette erbij bak even mee voeg dan de kruiden erbij en giet de bouillon erover. Laat dit zachtjes koken totdat de aardappelen gaar zijn. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.
Lekker en snel gemaakt, heerlijk in deze herfstige jaargetijden.
– Stefanie
Onlangs gemaakt! Heerlijk!
Goed om te horen!