courgettesoep

IMG_9539

 

Ik kreeg een enorme grote courgette van mijn buren uit de tuin in Frankrijk, deze courgette was ruim voldoende voor een flinke pan soep. In onze eigen tuin hebben we verschillende soorten kruiden geplant en die vroegen om geplukt te worden, voordat ze zichzelf en elkaar zouden overwoekeren. Verder wat aardappelen voor het binden, groentebouillon en de belangrijkste ingrediënten voor de soep heb je. Super simpel.

Benodigdheden:

-één kilo courgette
-300 gram aardappelen
-4 teentjes knoflook fijngehakt
-een gesneden ui
-verse kruiden zoals peterselie, basilicum en oregano
-olijfolie
-2 (eco) groentebouillonblokjes

Snij de courgette in stukken, schil de aardappelen en maak er blokjes van. De kruiden een beetje fijnhakken en één liter bouillon maken van de blokjes. Bak de ui en knoflook in de olijfolie even aan en doe vervolgens de aardappel en de courgette erbij bak even mee voeg dan de kruiden erbij en giet de bouillon erover. Laat dit zachtjes koken totdat de aardappelen gaar zijn. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.

IMG_9541

Lekker en snel gemaakt, heerlijk in deze herfstige jaargetijden.

– Stefanie

 

Deel:

2 Comments

  1. E. 22 oktober 2017 / 13:53

    Onlangs gemaakt! Heerlijk!

    • stefaniedejongh 23 oktober 2017 / 11:07

      Goed om te horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *