tonijn pasta

IMG_0325.JPGAls ik me afvraag wat zullen we eten, denk ik direct aan een lekker bordje pasta. Natuurlijk eten we behalve pasta ook genoeg andere gerechten, maar toch…… Die pasta blijft wel een favoriet van de hele familie. Regelmatig probeer ik dus weer een andere saus, omdat we nou eenmaal moeten blijven variëren. Deze keer is het pasta met tonijn en gebruikte ik tagliatelle erbij, maar je kunt iedere willekeurige pasta erbij eten.

 

benodigdheden voor 3 tot 4 personen:

-twee blikjes tonijn in olijfolie
-één blikje ansjovis
-één rode peper
-vier tenen knoflook
-bakje cherrytomaatjes
-zakje rucola
-sap van één citroen
-olijfolie
-ong. 350 gram pasta
-zwarte peper en zeezout uit de molen.

 

Hak de knoflook fijn snij het pepertje zonder pitjes in kleine stukjes, snij de ansjovis heel fijn. De cherry tomaatjes halveren en zet ondertussen het pasta water op.
Bak de knoflook en peper licht aan in een flinke laag olijfolie, doe de ansjovis erbij en laat dit zachtjes meebakken. Meng een derde van de tomaatjes erbij en zet op een heel laag vuurtje. Snij de tonijn klein.
Als de pasta gekookt is doe je dit bij het mengsel en roer die er heel goed doorheen, knijp de citroen erboven uit en doe de rest van de tomaatjes erbij. Meng de tonijn met de olie uit het blikje erdoor en doe als laatste de rucola erbij.

Deze pasta is weer makkelijk en snel en valt ook bij de dochters goed in de smaak. Roos, de jongste dochter, maakt hem regelmatig zelf in haar studentenhuis.

-Stefanie

 

 

Deel:

2 Comments

  1. Eva Groen 2 oktober 2017 / 18:38

    Heel erg lekker, een aanrader!

  2. Margriet 27 juni 2021 / 18:12

    Wat een ontzettend lekker recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *