chocolade brownie taart

IMG_9667

Als je zin hebt in chocolade dan moet je even doorlezen, maar als je op de gezonde toer bent stop dan maar. Dit is een chocolade taart zoals die hoort te zijn, vol van smaak, smeuïg en helaas vol met caloriën. Er bestaan uiteraard ook brownie recepten die minder calorierijk en gezonder zullen zijn, maar alles op zijn tijd. Dit keer hebben we een voor ons bekende chocoladebrownietaart gemaakt, die ik je zeker kan aanbevelen. Het is van oorsprong een engels recept die we met de nodige aanpassingen voor je hebben gemaakt. 

Benodigdheden:

-200 gram roomboter
-150 gram donkere basterd suiker
-250 gram witte basterd suiker
-250 gram pure chocolade
-3 eetlepels golden syrup
doe deze ingrediënten in een pan en smelt het op een laag vuurtje

-200 gram speltbloem
-4 eieren
-2 theelepels vanille extract
-klein snufje zout
-1 theelepel bakpoeder
-4 eetlepels cacaopoeder
meng deze ingrediënten samen en doe dan je gesmolten mengsel erbij, roer het tot een egale massa. Neem een springvorm van ongeveer 28 cm, smeer hem in met boter en doe op de bodem een bakpapiertje, want na het bakken laat hij moeilijk los van de vorm. Vul de bakvorm met je beslag en zet hem dan 30 a 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.

De taart is klaar als de boven kant een korstje heeft, haal heel voorzichtig de ring er af en laat hem verder afkoelen op een rooster. Reken er wel op dat de taart niet direct te snijden is, je moet zeker een halve dag wachten, anders is hij echt veel te zacht. (maak hem liever een dag van te voren)

Je kunt de brownie als dessert eten, eventueel met nog wat rood fruit en slagroom, of gewoon bij een lekker kopje koffie of thee. Het zal zeker smaken.

IMG_9669

-Stefanie

 

Deel:

3 Comments

 1. Corinne 25 september 2017 / 21:03

  Ziet er superlekker uit! Misschien een rare vraag, maar wat is golden syrup en waar kan ik het kopen of waardoor kan ik het evt. vervangen?

  • stefaniedejongh 26 september 2017 / 07:12

   Het is een soort stroop en is engels, sommige supermarkten verkopen het. De smaak is een beetje toffeeachtig en iets zoutig. Je kunt er ook ahornsiroop voor gebruiken. Misschien is gewone stroop ook prima, maar dat heb ik nooit getest.

 2. Helena 12 november 2017 / 20:14

  Heb hem gemaakt vandaag en hij was echt OVERHEERLIJk! Bedankt voor het recept! Ga zeker nog wat receptjes van op je blog proberen!
  Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *