Carbonara

IMG_9600

 

 

 

Al jaren is spaghetti carbonara een zeer geliefd gerecht in de familie, lang geleden aten we het voor het eerst in Rome en sindsdien wordt het regelmatig geserveerd bij ons aan tafel. Toch heeft in de loop der jaren het recept zich regelmatig aangepast, hoewel er echt niet zoveel ingrediënten in gaan is het nog altijd mogelijk er een andere smaak aan te geven.

Ook in ons geliefde Italië is het nergens gelijk, zo heeft iedere streek of familie wel weer zijn eigen recept, zo ook wij. Ik denk dat het voorlopig zo gaat blijven, voorheen gebruikte wij er nog kookroom doorheen, maar dit werd ons te zwaar en machtig. In Italië heb je ook de groep die zegt kookroom is uit den boze en andere die er bij zweren, wat is jullie recept?

Benodigdheden:
-4 eieren (alleen de dooier)
-verse geraspte parmesan (reggiano) ongeveer 100 gram
-200 gram spekjes
-zwarte peper en zeezout (gemalen)
-2 kleine sjalotjes fijn gesneden
-5 teentjes fijn gehakte knoflook
-400 gram spaghetti
-olijfolie

Bak de spek, ui en knoflook in de olijfolie, kook de spaghetti, meng de kaas met veel vers gemalen zwarte peper en een beetje grof zout, als de spaghetti beetgaar is, bewaar je een beetje kookvocht, doe de spaghetti door de het gebakken spek meng de kaas erdoor en een beetje kookvocht. Hussel dit goed doorelkaar en meng als laatste de eidooiers er door, laat het nog even door verwarmen zodat het ei net een beetje gaat stollen.
Zet de peper en zout molen op tafel zodat iedereen de spaghetti naar eigen smaak kan kruiden.

IMG_9599

Succes verzekerd!

-Stefanie

Deel:

2 Comments

  1. Monique 5 december 2017 / 18:54

    Vanavond het recept geprobeerd, superlekker!!!

  2. Dané 7 juni 2018 / 14:43

    Voor hoeveel perso en is dit recept? 4? :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *