Een bezoekje aan de Skinkliniek

behandeling2

Ik ben geen fan van cosmetische ingrepen. Hoewel je vast mooie resultaten kunt bereiken met de juiste middelen; aan mijn lijf geen polonaise, ik hou het voorlopig bij puur natuur. Toch vind ik het ook belangrijk om mijn huid in een zo goed mogelijke conditie te houden. In het kader daarvan bezocht ik onlangs huidtherapeute Annelijn van Ierland van de Skinkliniek in Utrecht. 

skinkliniek

Als je de vijftig ruim bent gepasseerd begint de tand des tijds helaas zijn werk te doen, hoe goed je je huid ook verzorgd. De huid gaat stevigheid verliezen, de poriën worden grover, het gelaat wordt doffer en de rimpels zijn niet meer tegen te houden met huidverzorging, water drinken en goed slapen alleen. Natuurlijk zijn we nu in de gelegenheid om dit proces met fillers en botox tegen te gaan, maar wat als je daar geen zin in hebt. Je mag van mij best zien dat ik niet de leeftijd van mijn dochters heb, ik ben zoals ik ben en dat past bij mij. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ik er niet verzorgd en zo goed mogelijk uit wil zien. Daarom vond ik het reuze interessant om mijn huid door een deskundige te laten analyseren en behandelen.

couperose

Na het bespreken van mijn wensen en verwachtingen kreeg ik een huidanalyse door middel van een digitale huidscan. Ik ging met mijn gezicht in een scanapparaat, door middel van deze gezichtsscan kan je precies zien waar de huid beschadigd is door bijvoorbeeld de zon, de aanwezigheid van roodheid en droogtelijntjes, zodat de huidtherapeut een plan kan maken met de juiste aanpak om je huidconditie te verbeteren en te verfraaien.

Iets dat mij het meeste stoorde waren de couperose-lijntjes die nog niet zo lang geleden waren verschenen, gelukkig konden deze  op een eenvoudige manier behandeld worden. Door middel van laserstralen worden de lijntjes (vrijwel geheel pijnloos) verwijderd. Soms zijn er meerdere behandelingen nodig om ze weg te krijgen. Gelukkig zag ik dat na de behandeling mijn grootste boosdoener voor zeker 90 procent verdwenen was.

behandeling

Ook een oppervlakkige peeling met glycolzuur ter verbetering van mijn huidconditie, was een onderdeel van de behandeling. Bij een oppervlakkige peeling worden de beschadigde huidcellen verwijderd zodat de gezonde huid weer zichtbaar is. Na deze behandeling kun je gewoon met een laagje zonnebrand op je gezicht naar buiten en ben je nog steeds toonbaar voor de buitenwereld.

Het resultaat was direct zichtbaar: de couperose was zo goed als verdwenen en mijn huid straalde. De schoonheidsspecialiste is een ingeburgerd begrip, maar de huidtherapeute gaat veel verder. Zij zorgt voor de huidkwaliteit en begint bij de basis van binnenuit. Een aanrader voor jong en oud, als je de kwaliteit van je huid wil verbeteren.

We zijn inmiddels een maand verder. Het couperose lijntje is weg en komt ook niet meer terug. Mijn huid is een stuk minder grof en voelt gladder en fijner aan. Ik kan Annelijn van Ierland iedereen aanbevelen die zijn huid een goede oppepper wil geven. 

– Stefanie

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *